آموزش آشپزی/ طرز تهیه نان روتی، نان صبحانه خوشمزه هندی



به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گریه بی گریه (به انگلیسی: Roti) یک نان هندی گرد و مسطح سنتی است که در تابه درست می شود. این نان فوری در کشورهای جنوب آسیا بسیار رایج و محبوب است.

ادامه مطلب

برای طعم دادن به نان روتی می توانید از ادویه های مختلف با توجه به ذائقه خود استفاده کنید.

ضخامت نان را می توانید به سلیقه خود تغییر دهید.

نان روتی بسیار سریع و آسان درست می شود و معمولا در همان ظرف به صورت گرم سرو می شود.

نان روتی شباهت زیادی به نان چپتا دارد، اگر بعد از پخت در حالی که نان هنوز داغ است روی آن کره بمالید و شکر بپاشید شبیه نان چپا می شود.

گریه بی گریه

مواد نباید گریه کنند

آب جوش 150 گرم
ارد 1 فنجان
نمک یک سوم قاشق چایخوری

آب جوش، نمک و آرد را با هم مخلوط کرده و با چنگال هم می زنیم تا کمی خنک شود. سپس خمیر را حدود 30-15 دقیقه ورز دهید تا یکدست شود و در صورت تمایل سبزی و ادویه جات را به آن اضافه کنید.

روی خمیر را با حوله بپوشانید و نیم تا دو ساعت در جای گرم بگذارید.

اگرچه خمیر این نان ور نمی‌آید، اما هر چه بیشتر استراحت کند، بهتر پف می‌کند.

بعد از استراحت خمیر را به اندازه دلخواه (به اندازه نارنگی) به قسمت های مساوی تقسیم کنید و چانه ها را بگیرید و روی آن ها را بپوشانید و 10 دقیقه دیگر استراحت دهید.

روی میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر را یکی یکی با وردنه باز کنید.

اگر خمیر به وردنه چسبید، می توانید روی آن کمی آرد بپاشید.

نیازی نیست خمیر نان روتی را خیلی نازک کنید.

یک تابه ضخیم چدنی برای پخت نان انتخاب کنید و بگذارید داغ شود.

خمیر را در تابه داغ قرار دهید و وقتی یک طرف آن پر از حباب شد، نان را برگردانید و 10 تا 20 ثانیه صبر کنید تا طرف دیگر هم بپزد.

در این مرحله اگر می خواهید دو پوسته نان از هم جدا شوند و کاملاً ور بیایند، خمیر را با کفگیر از قالب خارج کنید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا بلند شود، در صورت نیاز نان را برگردانید تا طرف دیگر روی شعله مستقیم قرار دارد و دو لایه نان باید کاملا از هم جدا شوند سپس آن را در تابه برگردانید و با کفگیر نان را فشار دهید تا هوای داخل آن گرفته شود و نان صاف شود.

برای پخت نان روتی بهتر است از آرد سبوس دار مانند آرد نان سنگک استفاده شود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید