افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد با رژیم غذایی پر فیبر



به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز به نقل از هلث لاین، سرطان کبد می تواند کشنده باشد، اما کارشناسان همچنان در تلاش هستند تا بهترین راه را برای غربالگری و پیشگیری از سرطان کبد بیابند.

داده های یک مطالعه اخیر نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از فیبر فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را در برخی افراد افزایش دهد.

محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان کبد در موش‌هایی که دارای نقص مادرزادی خاص بودند، زمانی که آنها از رژیم غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر تغذیه می‌شدند، به طور قابل‌توجهی بیشتر بود. خون این موش ها همچنین دارای اسید صفراوی بالایی است.

بیشتر بخوانید:

بر این اساس، محققان پیشنهاد می کنند که غربالگری سطح اسید صفراوی ممکن است به پیش بینی خطر سرطان کبد کمک کند. افرادی که سطح اسید صفراوی بالاتری دارند ممکن است نیاز داشته باشند که مراقب میزان غذاهای فرآوری شده غنی از فیبر باشند.

فیبر کربوهیدراتی است که فواید خاصی برای سلامتی بدن دارد، اما کالری زیادی ندارد.

فیبر به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد.

فیبر قابل تخمیر به انواع فیبری اطلاق می شود که باکتری های روده می توانند آنها را تخمیر و تجزیه کنند. در برخی موارد، تولید کنندگان مواد غذایی فیبر قابل تخمیر را به غذاهای فرآوری شده اضافه می کنند.

طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان کبد سالانه عامل بیش از 700000 مرگ و میر در سراسر جهان است.

محققان موش هایی را مورد مطالعه قرار دادند که نقص مادرزادی خاصی به نام شانت پورتوسیستمیک داشتند که بر جریان خون و تبادل بین کبد و بقیه بدن تأثیر می گذارد. خطر ابتلا به سرطان کبد در این موش ها بیشتر بود.

هنگامی که موش های در معرض خطر با رژیم های غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر تغذیه شدند، خطر ابتلا به سرطان کبد افزایش یافت. محققان این نظریه را مطرح کردند که این ممکن است به این دلیل باشد که رژیم غذایی سرشار از فیبر قابل تخمیر به سرکوب سیستم ایمنی کمک می کند.

علاوه بر این، موش‌ها سطوح اسید صفراوی مرتبط با شانت‌های پورتوسیستمیک را افزایش دادند. کبد از کلسترول اسیدهای صفراوی می سازد. اسیدهای صفراوی به هضم و جذب چربی ها کمک می کنند.

اگرچه مطالعه کامل شانت های پورتوسیستمیک در انسان دشوار است، اما محققان می توانند سطح اسید صفراوی را بررسی کنند. آنها سطح اسید صفراوی را در مردان مبتلا به سرطان کبد بررسی کردند و این شرکت کنندگان را با افراد کنترلی که سرطان کبد نداشتند مقایسه کردند.

آنها دریافتند که سطح اسید صفراوی در مردانی که در مراحل بعدی زندگی به سرطان کبد مبتلا شده اند، تقریبا دو برابر بیشتر است. این نشان می دهد که غربالگری برای آن ممکن است در پیش بینی سرطان کبد مفید باشد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید