طرز پخت لوبیا قطاق; این غذای اصیل شمالی


قطاق باقالی یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که طرفداران زیادی دارد. به طور کلی غذای هر منطقه شبیه همان منطقه است و لوبیا قطاق نیز از این قاعده مستثنی نیست که رنگ سبز و عطر مطبوعی آن یادآور جنگل های سرسبز شمال ایران است. نیم ساعت وقت بگذارید و این غذا را برای خانواده و دوستانتان آماده کنید تا در کنار هم از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. در این مطلب طرز تهیه حبوبات قطاق و فواید آن را بیان کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه لوبیا قطاق و خواص آن

1. باقالی سبز

ماده اصلی این غذای خوشمزه گیلانی باقلی است که در گیلان به آن پاچ باقالی یا باقالی رشتی نیز می گویند. لوبیا به دلیل غنی بودن از پروتئین، فیبر و مواد مغذی مختلف، یک سوپر غذا نیز نامیده می شود. به دلیل پایین بودن شاخص گلیسمی لوبیا، این لوبیا غذای خوبی برای افراد دیابتی است. فیبر موجود در لوبیا نیز به هضم بهتر غذا کمک می کند. علاوه بر این، این لوبیا حاوی آهن است و از شما در برابر کم خونی محافظت می کند.

2. شدن

شوید یکی از خوشمزه ترین سبزیجاتی است که در بسیاری از غذاها از سوپ شوید گرفته تا سوپ استفاده می شود. برای تهیه لوبیا قطاق از رازیانه خشک و تازه استفاده می شود. طعم باقلا قطاق با رازیانه تازه کمی با رازیانه خشک متفاوت است. اگرچه این تفاوت بسیار ناچیز است، اما بیشتر مردم ترجیح می دهند از رازیانه خشک برای تهیه قاتگ غگالی استفاده کنند.

اگر می خواهید از رازیانه تازه استفاده کنید، باید دو برابر این سبزی رازیانه خشک را در نظر بگیرید.

رازیانه کم کالری و سرشار از ویتامین های C و A است و مانند لوبیا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. علاوه بر این، از آنجایی که این سبزی قند کمی دارد، برای افراد دیابتی نیز مفید است.

3. یک تخم مرغ

تخم مرغ یکی دیگر از مواد غذایی فوق العاده است که در باگلی قطاق استفاده می شود. مواد مغذی موجود در تخم مرغ مانند ویتامین D (تا 40 درصد از نیاز روزانه بدن) و پروتئین بدن شما را سالم نگه می دارد. با پروتئین تخم مرغ، نیازی به اضافه کردن گوشت به رژیم غذایی خود ندارید.

یکی دیگر از خواص تخم مرغ ایجاد احساس سیری طولانی مدت است که آن را به بهترین غذا برای کاهش وزن تبدیل می کند.

4. سیر

سیر طعم خوبی به حبوبات قطاق می دهد، خواص دارویی دارد و با کاهش کلسترول بدن از بیماری های قلبی پیشگیری می کند. برای حبوبات قطاق باید از سیر تازه استفاده کنید اما اگر طعم و بوی سیر را دوست ندارید می توانید از پودر سیر هم استفاده کنید.

طرز تهیه لوبیا قاتاق رشتی

لوبیا سیاه با لوبیا سبز

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
زمان پخت و پز: 15 دقیقه
کالری: 347 کیلو کالری
برای 4 نفر

قبل از شروع آشپزی، مواد لازم را طبق لیست زیر آماده کنید. البته اگر می خواهید دو چهره بسازید باید مقدار آنها را دقیقا به نصف برسانید. (برای تهیه لوبیا قطاق رشتی می توانید از لوبیا سبز تازه یا لوبیا خشک استفاده کنید.)

مواد لازم برای تهیه لوبیا قطاق

  • باگالی قطاق (غلاف نخود) 2 فنجان (435 کالری)؛
  • 2 قاشق غذاخوری رازیانه خشک (43 کالری)؛
  • 2 تخم مرغ (156 کالری)؛
  • 2 حبه سیر (2 کالری)؛
  • 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی (228 کالری)؛
  • نمک و فلفل از هر کدام نصف قاشق چایخوری.

طرز تهیه لوبیا قطاق با حبوبات در 5 مرحله

مرحله ی 1

لوبیاهای خشک را در آب بریزید و بگذارید خیس بخورد تا بتوانید پوست آنها را بگیرید. سپس لوبیاها به نصف تقسیم می شوند تا لپه شوند. این فرآیند معمولاً 2 ساعت طول می کشد.

گام 2

سیر ریز شده را در تابه بریزید و در روغن زیتون تفت دهید. البته سیر خیلی زود می سوزد، پس مراقب باشید زیاد داغ نشود. چند کباب کوتاه کافی است. وقتی سیر را بو کردید، به مرحله بعدی بروید.

مرحله 3

حالا نوبت اضافه کردن لوبیا به سیر است. مقداری لوبیا را سرخ کرده و رازیانه خشک را به مواد اضافه کنید. در این مرحله نباید به مواد نمک اضافه کنید زیرا با این کار حبوبات سفت و نپخته می شوند.

مرحله 4

2 لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا آب به جوش بیاید. 15 دقیقه صبر کنید تا مواد به اندازه کافی غلیظ شوند. هر 5 دقیقه یکبار غذا را هم بزنید و مراقب باشید مواد نسوزند. البته این کار را به آرامی انجام دهید تا حبوبات له نشوند.

مرحله 5

بعد از 15 دقیقه تخم مرغ ها را اضافه کنید. تخم مرغ را می توانید به دو صورت هم زده یا هم زده نشده به حبوبات اضافه کنید. در روش هم زدن تخم مرغ ها کاملا با مواد مخلوط می شوند اما در روش بدون هم زدن تخم مرغ ها در غذا می مانند. حالا نمک و فلفل را به غذا اضافه کنید. بعد از چند دقیقه غذای شما آماده است. در صورت تمایل می توانید این غذا را با برنج یا نان دم کرده میل کنید.

طرز تهیه لوبیا قطاق برای گیاهخواران

اگر گیاهخوار هستید یا تخم مرغ دوست ندارید، می توانید قطاق باگلی را بدون تخم مرغ درست کنید. حبوبات قاتق هم به همان اندازه خوشمزه خواهد بود.

آخرین کلمه

لوبیا قطاق خوشمزه، سالم و به راحتی تهیه می شود. اگر تجربه ای در تهیه این غذا دارید، خوشحال می شویم تجربه خود را با ما در میان بگذارید.


فروشگاه چگونه است - مجموعه صوتی از خواص درمانی مواد غذایی

تغذیه مناسب روشی موثر برای جلوگیری و رفتار بیماری ها هستند.





دیدگاهتان را بنویسید