غذاهایی که بیماران مبتلا به آرتریت نباید بخورند



به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شایع ترین مفاصل مبتلا به این بیماری مفاصل دست، ستون فقرات و مفاصل تحمل کننده وزن مانند لگن و زانو هستند. اگر این بیماری ناشی از آسیب جسمی یا بیماری نباشد، به آن آرتروز اولیه می گویند که اغلب در اثر افزایش سن ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید:

با افزایش سن، پروتئین موجود در غضروف مفصلی از بین می رود و باعث پوسته پوسته شدن آن ها و ایجاد شکاف های کوچک در ناحیه غضروف می شود که در نهایت منجر به تخریب کامل غضروف می شود. استفاده مکرر از مفصلی که غضروف مفصلی آن ساییده شده است به تدریج منجر به التهاب غضروف، درد و تورم مفصل می شود.

با از بین رفتن عملکرد غضروف، اصطکاک بین استخوان ها ایجاد می شود و باعث درد و محدودیت و سفتی در حرکت می شود. التهاب غضروف باعث تحریک استخوان سازی می شود که منجر به ایجاد خار استخوان یا استئوفیت می شود.

آرتروز ثانویه در اثر عوامل متعددی مانند چاقی، ضربات مکرر، جراحی های مکرر، اختلالات متابولیک، ناهنجاری های مادرزادی مفاصل، نقرس، دیابت، اختلالات هورمونی و مشکلات ناشی از برخی مشاغل ایجاد می شود.

آرتروز زودرس نیز در وزنه برداران، بازیکنان فوتبال و پرسنل نظامی به دلیل ضربه های مکرر بر روی بافت مفصلی (رباط ها، استخوان ها و غضروف مفصلی) دیده می شود.

چاقی، افزایش سن، جنسیت زن، نژاد سفید و آسیب های مکرر مرتبط با ورزش از جمله عوامل ایجاد این بیماری هستند.

درمان این بیماری پیچیده است و شامل فیزیوتراپی، دارو درمانی و رژیم درمانی است. فیزیوتراپی و دارو درمانی توسط پزشک انجام می شود و رژیم غذایی و وزن توسط متخصص تغذیه بررسی می شود. اکثر افرادی که از آرتروز رنج می برند اضافه وزن و چاق هستند که اولین قدم برای کاهش وزن است. زیرا می تواند کیفیت زندگی و عملکرد فرد را تا حد قابل قبولی ارتقا دهد.

نتایج یک مطالعه نشان می دهد که تقریبا هر 500 گرم کاهش وزن، بار روی زانو را تا 4 برابر کاهش می دهد.

رژیم غذایی ضد التهابی یک مداخله موثر برای این بیماری است. با توجه به این رژیم غذایی به این بیماران مصرف میوه ها و سبزیجات به ویژه تیره، زرد و نارنجی، غلات کامل، مصرف روغن های حاوی امگا 3 مانند روغن زیتون، سویا، گردو، تخم کدو، آب سرد، ماهی چرب توصیه می شود. مانند سالمون، ساردین، ادویه هایی مانند زنجبیل، زردچوبه و رزماری و ماهی و مرغ را افزایش می دهد.

از طرفی مصرف سیب زمینی و پیاز، تخم مرغ، گوشت قرمز، فست فودها، کنسروها، شکر و غذاهای حاوی قند، کربوهیدرات های ساده مانند نان سفید، برنج سفید و لبنیات پرچرب را محدود کنید. مواد التهابی .فرصت را محدود می کند

لازم به ذکر است که استفاده از مکمل هایی مانند کندرویتین سولفات و گلوکزامین نیز مفید است و نتایج بسیاری از مطالعات اثر مفید آنها را ثابت کرده است که البته با توجه به شرایط فردی باید توسط پزشک تجویز شود.

از آنجایی که این بیماری یک بیماری التهابی است، مصرف غذاهای حاوی آنتی اکسیدان مانند میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد برای مقابله با افزایش رادیکال های آزاد بسیار مفید خواهد بود. همچنین به دلیل دریافت ناکافی کلسیم و ویتامین D، این بیماران با کمبود کلسیم و ویتامین D مواجه می شوند، بنابراین نیاز به مصرف روزانه مکمل های کلسیم و دی دارند.

به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. بنابراین توصیه می شود همیشه وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید تا از بیماری های ناشی از اضافه وزن و چاقی مانند بیماری های مفصلی، قلبی و عروقی و قلبی عروقی جلوگیری کنید.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید