فواید پوستی اسید کوجیک چیست؟


احتمالاً خواص اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک برای روشن کردن مشکلات پوستی را می‌دانید، اما اسید دیگری در بازار زیبایی موجود است که می‌تواند برای بیرون رفتن از شب و روشن کردن رنگ پوست شما مفید باشد. نام این محصول اسید کوجیک است که از منبع طبیعی (قارچ) به دست می آید. اسید کوجیک برای محو شدن لکه های تیره عالی است و افزودنی عالی برای سایر محصولات روشن کننده پوست است. در این مقاله همه آنچه را که باید در مورد اسید کوجیک بدانید را برای شما نوشته ایم.

اسید کوجیک چیست؟


اسید کوجیک از قارچ به دست می آید و در واقع محصول جانبی قارچ است که از تخمیر برخی از غذاهای آسیایی مانند سس سویا حاصل می شود.

به گفته متخصصان پوست، کوجیک اسید برخلاف سایر اسیدها که پیوندهای بین سلول ها را حل کرده و پوست را لایه برداری می کند، از تولید رنگدانه جلوگیری می کند. اسید کوجیک همچنین در صورت ترکیب با عوامل روشن کننده پوست مانند هیدروکینون که توسط متخصصان پوست تجویز می شود، فواید آن را افزایش می دهد.

متخصصان پوست اغلب هیدروکینون را با مواد روشن کننده پوست مانند اسید کوجیک ترکیب می کنند تا اثربخشی این مواد را افزایش دهند. البته فقط کوجیک اسید می تواند پوست را روشن کند و یک ضد لک موثر باشد. این ماده برای افرادی که به هیدروکینون حساسیت دارند و تمایلی به استفاده از این ماده شیمیایی قوی ندارند گزینه مناسبی است.

به گفته متخصصان پوست، کوجیک اسید بیش از حد پوست را سفید نمی کند و این گزینه برای افرادی که پوست تیره تری دارند و پوست آنها با مواد دیگر بیش از حد روشن شده است، گزینه خوبی است.

یکی دیگر از ترکیبات مورد استفاده با اسید کوجیک اسید گلیکوییک است که خاصیت روشن کنندگی اسید کوجیک را در ترکیب با این اسید افزایش می دهد.

همچنین، کوجیک اسید تولید کلاژن در پوست را تحریک می کند و مانند مرطوب کننده های آبرسان، رطوبت را به پوست جذب می کند.

اسید کوجیک فوایدی برای پوست دارد

1. جلوگیری از تولید ملانین در پوست

آنزیمی به نام تیروزیناز نقش مهمی در فرآیندی دارد که منجر به تولید ملانین یا رنگدانه اضافی (به عبارت دیگر لکه های تیره) می شود. اسید کوجیک عملکرد تیروزیناز را مختل می کند و در نتیجه تولید ملانین را کاهش می دهد. در نتیجه، لکه‌های پوستی و آسیب‌های ناشی از نور خورشید از بین می‌روند و لکه‌های سیاه باقی مانده از جای جوش نیز تا حد زیادی از بین می‌روند. اسید کوجیک حتی می تواند مشکلات پوستی جدی مانند لکه ها و آکنه را درمان کند.

درمان مشکلات پوستی با کوجیک اسید

2. خواص آنتی اکسیدانی

اسید کوجیک می تواند با رادیکال های آزاد که به پوست آسیب می رسانند مبارزه کرده و از بین ببرد. این رادیکال های آزاد معمولاً در اثر آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش نور خورشید یا آلودگی هوا ایجاد می شوند.

3. خواص ضد التهابی و ضد ویروسی

خواص اولیه کوجیک اسید خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی و خاصیت ثانویه آن خاصیت روشن کنندگی پوست است.

علاوه بر این، این اسید دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. بنابراین، اسید کوجیک می تواند با آکنه های ناشی از باکتری ها مبارزه کند و در درمان عفونت های قارچی پوست مانند عفونت های مخمری، کرم حلقوی، کرم حلقوی و کرم حلقوی موثر است. اگر به طور مرتب از صابون با اسید کوجیک استفاده کنید، به عفونت قارچی و باکتریایی مبتلا نمی شوید.

اثرات جانبی

به گفته متخصصان پوست، کوجیک اسید ممکن است بهتر از سایر انواع اسیدها تحمل شود. با این حال، احتمال حساسیت یا تحریک پوست وجود دارد. بثورات قرمز، خارش و سوزش شایع ترین عوارض جانبی اسید کوجیک هستند. البته در صورت استفاده از غلظت های کمتر از این اسید، این عوارض ایجاد نمی شود. اکثر محصولات بدون نسخه کوجیک اسید نیز غلظت کمی دارند.

نحوه استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید

اسید کوجیک در انواع محصولات آرایشی از جمله پودرها، سرم ها، کرم ها و پاک کننده های پوست یافت می شود. صابون اسید کوجیک نیز طرفداران زیادی دارد. هنگام استفاده از پودرهای حاوی کوجیک اسید، باید پودر را با آب یا لوسیون مطابق دستورالعمل همراه محصول مخلوط کنید. با مالیدن کرم و سرم حاوی کوجیک اسید روی پوست، این اسید جذب پوست شما می شود.

حتی ماسک های اسید کوجیک در بازار وجود دارد که برای استفاده گاه و بیگاه ساخته می شوند. البته می توان روزانه از کرم ها و پاک کننده ها استفاده کرد.

افرادی که پوستشان به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید تغییر رنگ داده است یا مشکلات پوستی مانند ملاسما، هایپرپیگمانتاسیون یا هر دو دارند می توانند از اسید کوجیک استفاده کنند. همچنین این اسید برای افرادی که نمی خواهند یا نمی توانند از سفید کننده پوست هیدروکینون استفاده کنند مناسب است.

اگر پوست بسیار حساسی دارید بهتر است هر روز از این اسید استفاده نکنید. ابتدا یک یا دو بار در هفته از این محصول استفاده کنید تا مطمئن شوید که پوست شما می تواند آن را تحمل کند. همچنین به یاد داشته باشید که استفاده از اسید کوجیک به مرور زمان پوست شما را به نور خورشید حساس می کند. بنابراین استفاده منظم از ضد آفتاب بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

اکثر محصولات حاوی کوجیک اسید برای صورت و دست ها در نظر گرفته شده اند، اما اگر به آن حساسیت ندارید، می توانید از این محصولات برای پوست تمام قسمت های بدن استفاده کنید.

آخرین کلمه

بعد از 2 هفته استفاده از اسید کوجیک نتیجه آن را خواهید دید. اگر قصد دارید از اسید کوجیک برای درمان برخی بیماری های پوستی استفاده کنید، بهتر است قبل از مصرف با متخصص پوست مشورت کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

اگر تجربه استفاده از محصولات حاوی کوجیک اسید را دارید، خوشحال می‌شویم در قسمت نظرات نظرات خود را بشنویم.


کتاب الکترونیکی پیوست شده است

اگر می خواهید دلیل بسیاری از رفتارهای شریک عاشقانه یا حتی خودتان در یک رابطه را بفهمید، باید این کتاب را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید