مضرات نوشیدن چای با توت و خرما



به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، چای و قهوه از نوشیدنی های پرطرفدار در تمام کشورهای دنیا هستند که خیلی ها آن ها را با طعم شیرین دوست دارند، ما ایرانی ها هم عادت داریم چای را با شیرینی بنوشیم. اما همانطور که می دانیم شکر خوب نیست و باعث آلزایمر، پوسیدگی دندان، دیابت و سایر بیماری ها می شود.

بیشتر بخوانید:

برخی افراد به جای شکر از خرما و توت استفاده می کنند. خرما، توت و انجیر دارای مقدار زیادی فروکتوز هستند که برای بیماران دیابتی مضر نیست.

یعنی به راحتی جذب بدن می شود، اما کالری این مواد مانند شکر است، یعنی به ازای هر گرم مصرفی آنها، بدن به 4 کیلو کالری انرژی می رسد، بنابراین مصرف بیش از حد آنها مانند شکر باعث می شود. عوارض جانبی برای بدن

وزن هر حبه قند تقریباً 3 گرم است. اگر فرض کنیم که هر گرم شکر 4 کیلو کالری انرژی می دهد، انرژی دریافتی بدن از خوردن 3 حبه قند برابر با 12 کیلو کالری است. در حالی که برخی افراد ترجیح می دهند چای خود را با خرما، میوه های خشمگین، انجیر و غیره بنوشند، کالری دریافتی آنها معادل 50 تا 60 کیلو کالری است.

برخی از کارشناسان معتقدند خرما و توت را نباید با چای مصرف کرد، زیرا قند این مواد در تماس با آب جوش یا چای داغ جذب بدن می شود اما انرژی آنها جذب بدن نمی شود و فواید آن از بین می رود.

البته این نظریه نیاز به تخصص زیادی دارد و از نظر علمی ثابت نشده است، زیرا قند موجود در خرما، توت و انجیر بیشتر از فروکتوز است که یک قند طبیعی است و در صورت جذب هیچ خطری برای بدن ندارد. البته در مصرف این غذاها باید اعتدال را رعایت کرد، زیرا کالری بالای آنها باعث افزایش وزن و چاقی می شود.

از طرفی اگر قند خرما در تماس با آب جوش و چای جذب بدن شود، باید این سوال را مطرح کرد که بیشترین کالری که از مواد قندی است و بدون آن منبع انرژی است چگونه جذب می شود. توسط بدن، اما انرژی آن جذب نمی شود؟

این فرضیه را می توان به راحتی رد کرد. از روش جوشاندن و تصفیه میوه برای تهیه شیره خرما، شیره انجیر، شیره توت و شیره انگور استفاده می شود که دارای تمام ویتامین ها و مواد معدنی خود میوه است. جوشاندن مواد مغذی خرما و سایر مواد را در آب آزاد می کند که با غلیظ کردن آن آب به یک شیره مقوی تبدیل می شود.

البته کارشناسان معتقدند بهترین نوع شیره در دمای 60 تا 70 درجه تهیه می شود و به نقطه جوش نمی رسد، زیرا مواد مغذی آن از بین می رود و به همین دلیل شیره خرمای صنعتی را توصیه می کنند که در درجه حرارت تهیه شود. 65 درجه باشد

سوال دیگری که وجود دارد این است که افرادی که چای خود را با خرما می نوشند آیا چایشان سرد است یا چای خیلی داغ را ترجیح می دهند؟

به طور طبیعی بزرگسالان داغ ترین چای را با دمای 60 تا 70 درجه می نوشند که نمی تواند مواد مغذی مهم خرما را از بین ببرد البته این موضوع نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارد.

در شرایط عادی و معمولی، بزرگسالان چای را در گرمترین دما در دمای حدود 60 درجه تا 70 درجه می نوشند که این دما نمی تواند باعث از بین رفتن مواد مغذی خرما در هنگام مصرف خرما با چای شود.

بهترین گزینه استفاده از میوه های خشک به جای شکر، خرما و توت است که انرژی لازم را برای بدن تامین می کند و به سلامت بدن آسیب نمی رساند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید